Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Obsidián - význam a výskyt kamene

Sametově černý s tajemným leskem a působivou krásou, obsidián je kámen, který fascinuje a přitahuje pozornost po celém světě. Tento přírodní skleněný minerál má dlouhou historii a široký význam v různých kulturách. V tomto krátkém článku se podíváme na jeho výskyt, význam a naleziště.

Obsidián je vysoce zhutnělá vyvřelina, která vzniká výlevy lávy rychlým ochlazením na povrchu Země. Jeho základní složkou je křemen, ale obsahuje také různé stopové prvky a minerály, které dodávají jeho charakteristickou barvu a vzory.

Barva: Nejčastěji se vyskytuje v černé nebo tmavě šedé barvě, ale může mít také odlesky modré, hnědé, zelené nebo duhové.

Tento kámen má dlouhou historii v lidské kultuře. V starověkých dobách byl obsidián používán k výrobě nástrojů, zbraní a uměleckých předmětů. Jeho ostré hrany a lomová pevnost byly ideální pro výrobu nožů, šípů a mečů. Mnoho starých civilizací také považovalo obsidián za posvátný kámen a věřilo se, že má ochranné a léčivé vlastnosti. Dodnes je obsidián používán v šperkařství a jako dekorační prvek.

Význam obsidiánu se liší v různých kulturách a tradicích. Například ve starém Řecku byl obsidián spojován s bohem podsvětí Hádem a byl považován za kámen ochrany před negativní energií. V mexické mytologii hrál obsidián důležitou roli a byl používán při rituálech a obřadech. V moderní době je obsidián spojován s energií, odolností a ochranou před negativitou. Také se říká, že pomáhá s introspekcí, podporuje vyrovnanost a rozvoj duchovního růstu. Obsidián údajně odhaluje lidské stinné stránky a slabiny. Podněcuje údajně k růstu a poskytuje na této cestě oporu. Obsidián je považován za ochranný kámen a údajně je schopen ochraňovat před vším negativním.

Naleziště: Pokud jde o naleziště obsidiánu, tento kámen se vyskytuje po celém světě. Některé známé lokality zahrnují Mexiko, USA, Kanadu, Island, Japonsko, Skotsko, Maďarsko a Etiopii. Každá lokalita má své specifické vlastnosti, co se týče vzhledu a kvality obsidiánu. Například mexický obsidián, známý jako „mahagonový obsidián“, má tmavě hnědou až mahagonovou barvu s výraznými vzory. Islandský obsidián je často nazýván „perleťový obsidián“ kvůli jeho duhovým odleskům a je ceněn pro svou krásu.

Obsidián je vhodný pro tato znamení: Kozoroh, Lev, Váhy, Štír, Střelec

Obsidián na našem e-shopu najdete hned v několika variantách. Můžete vybírat z 2, 3, 6 a 8mm korálků. Velmi oblíbenou variantou obsidiánu je vločkovaný obsidián.

vločkovaný obsidián obsidián broušený 2 mm, černý Přírodní vločkový obsidián - korálky, černé, broušené, 3 mm

Dále u nás také najdete přívěsky z obsidiánu.

Přívěsek z obsidiánu, 33~40x8~10 mm, krystal Přívěsek z obsidiánu s ocelovými komponenty, 37x20x12.5 mm 

Kromě korálků a přívěsků v naši nabídce najdete i surové kameny obsidiánu. Velikost můžete vybírat můžete dle gramáže z 10-20 g, 20-50 g, 50-100 g a 100-200 g kamenů.

surový kámen obsidián

Doporučené produkty3