Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Ametyst

Ametyst je jeden z nejmocnějších kamenů. Je považován za “kámen ducha a mysli”. Dokáže prý přiblížit emoce a posílit vůli. Jedná se o ochranný kámen, který hraje důležitou roli v meditaci a duchovní očistě. Napomáhá údajně také ke stanovení reálných cílů, k odpojení mysli od každodenních starostí, negativních emocí a pomáhá zahánět zlobu, obavy, stres a pocity viny. Zahání noční můry a pomáhá v boji s nespavostí. Ametyst je kámen pravé a ryzí lásky, který posiluje věrnost. Pomáhá přijímat nové myšlenky, napomáhá v soustředění, dodává intuici a podporuje přeměnu záměrů ve skutečnost.

Je používán také při léčbě závislostí, například alkoholismu. V případě, že chcete porozumět významu vašich snů a chcete podpořit jejich živost, stačí si dát Ametyst pod polštář.

Ametyst údajně zmírňuje bolest hlavy, odstraňuje napětí, zklidňuje nervový systém a pomáhá při žaludečních a dýchacích potížích. Navíc působí pozitivně také na střeva, produkci hormonů, imunitní systém a metabolismus. Využívá se také na zmírnění podlitin, otoků a ran.

NalezištěBrazílie, Uruguay, Namibie, USA, Rusko, Bolívie, Anglie, Kanada, Srí Lanka nebo Česká republika (Český ráj, Vysočina).

Vhodný pro tato znamení: beran, kozoroh, střelec, ryby

  • Čištění: Očištění provádějte pod proudem vlažné vody nebo Ametyst položte přes noc společně s křišťálem do misky s vodou. Pokud zvolíte proud vody, stačí minerály na pár minut podržet pod proudem a následně nechat oschnout nebo osušit bavlněným kapesníkem.
  • Dobíjení: Následuje po očištění. Ametyst dobíjejte za denního světla ve stínu. Vyhněte se slunečním paprskům, mohl by ztratit svoji barvu.

Na našem e-shopu najdete Ametyst v matné či lesklé fialové barvě. Nabízíme jej ve velikosti 3, 4, 6 a 8 mm. Naleznete zde také komponenty v podobě přívěsku z ametystu nebo heishi korálky, nugetky či zlomky, které prodáváme na váhu. Ametyst si u nás na e-shopu lze zakoupit také po nitích.

  Přírodní ametyst - korálky, ledové, fialové Přírodní ametyst - korálky, fialové, Přírodní ametyst - korálky, broušené, fialové, třída A Přírodní ametyst - nugetky 

Heishi korálky z přírodního ametystu Přírodní ametyst - zlomky, fialové Přírodní ametyst, srdíčka Přírodní ametyst - dvojjehlan 

Přívěsek z ametystu Přírodní ametyst - přívěšek, Přívěšek "Strom života" - nugetky ametyst

Doporučené produkty4