Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Čakrové macramé s minerálními korálky

Čakry jsou energická centra a v našem těle je těchto center 7. Každá čakra má vzhledem k vesmíru svůj úkol a naším cílem je, aby každé toto centrum fungovalo tak, jak má, a abychom žili v kompletní rovnováze. Na podporu toho se obklopujeme různými vyobrazeními čaker – formou obrazů, šperků či bytových dekorací, které přinesou do našeho domova harmonii.  A jednu takovou si nyní můžete vyrobit podle tohoto návodu.

Co budeme potřebovat:

3 minerální korálky o Ø 8 mm pro každou čakru – ametyst, sodalit, lapis lazuli, zelený achát, zlatý nefrit, tygří oko, červený jaspis
Bavlněnou šňůru o šíři 3 mm
Bavlnku v barvě šňůry 
Větev či dřívko o délce cca 28 cm
Nůžky

1. krok
Nastříháme si bavlněné šňůry v potřebných délkách – 2 x 180 cm, 1 x 150 cm, 26 x 80 cm. Ustřihneme si 120 cm bavlnky.

výroba macrame krok za krokem2. krok
Vezmeme si šňůru o délce 150 cm. Pomocí dvou liščích smyček si navážeme na větev osnovu závěsu tak, aby byly konce stejně dlouhé. Pořádně utáhneme.

macrame s korálky výroba macrame krok 2

3. krok
Závěs vytvoříme tak, že na osnovu navážeme všech 26 šňůr o délce 80 cm a to opět liščími smyčkami. Tím máme hotový základ macramé dekorace.
macrame krok za krokem4. krok
Nyní přichází na řadu čakrový „copánek“. Na větev si navážeme liščí smyčkou dvě šňůry o délce 180 cm a mezi ně navážeme bavlnku o délce 120 cm.
tvorba macrame copánku 5. krok
Pletení copánku je trošku složitější, ale jakmile to „chytnete do ruky“, půjde to snadno. Copánek začneme tvořit tak, že si rozdělíme konce bavlnky od sebe směrem dopředu a druhý dozadu. Překřížíme dvojice bavlněných šňůr a pak křížením umístíme mezi bavlnky. 
korálky v macrame6. krok
Na bavlnku navlečeme korálek a posuneme jej až ke křížení. 
umístění korálků do macramé7. krok
Kolem korálku opět překřížíme bavlněné šňůry, které zase zafixujeme bavlnkou a opět navlečeme korálek. Takto pokračujeme s každým korálkem. Důležité je dodržovat směr křížení a to, jaké šňůry jdou dospodu. Já jsem dávala vždy levou stranu dospod.
copánek z korálků do macramé8. krok
Korálky navlékáme v pořadí - ametyst, sodalit, lapis lazuli, zelený achát, zlatý nefrit, tygří oko, červený jaspis. Pod posledním korálkem bavlnku zasukujeme a pak ještě jednou zasukujeme celý copánek, což nám vytvoří střapec. Na závěr zastřihneme konce šňůr.
čakra korálky barvy9. krok
Ještě na větev můžete přidat šňůrku na zavěšení podle toho, kam chcete macramé umístit. A máme hotovo!
jaké korálky patří do čakra korálků

Můžete mrknout i na náš videonávod.

Dejte nám vědět, jak vám výroba tohoto macramé šla. Fotku můžete přidat třeba na Instragram nebo nám poslat do e-mailu. Budeme se těšit na vaše výrobky.

Návod vytvořila Manufaktera❤️

Doporučené produkty5