Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Jak zakončit náramek navlečený na elastomer nebo lycru

Dnes pro vás máme opravdu rychlý a dost spontánní článek. Na to, jak zakončovat náramky se ptáte docela často. A není se čemu divit, protože mezi našimi zákazníky jsou profíci v tvorbě šperků, ale máme i plno začátečníků, kteří si ještě nejsou jisti v kramflecích. Dnes to tedy bude článek na téma jak zakončit náramek, konkrétně ty, které navlékáte na elastomer nebo lycru

Všechny naše náramky (kromě provázkových) navlékáme na elastomer. Používáme elastomery značky Beadalon nebo Griffin. Nejdříve navlékněte náramek, použijte korálky a komponenty podle toho, jaké se vám líbí. Nakonec elastomer/lycru ustřihněte. Je potřeba ji ustřihnout v místě tak, aby vám za korálky zbyly ještě alespoň 3-5 cm elastomeru. To proto, aby se vám uzlík dělal pohodlně. A teď už k zakončení. Oba konce elastomeru spojte pomocí 3 klasických uzlíků. Nezapomeňte každý z nich pořádně utáhnout. Nyní už stačí přebytečný elastomer ustřihnout, co nejblíže uzlíku. Uzlík by se vám pak měl hezky schovat do posledního korálku. A to je vše. 

Zakončení náramku na elastickém návleku je opravdu hračka. Jen si dejte pozor, ať uzlíky pořádně utáhnete. Toto zakončení můžete využít při navlékání na elastomer, ale stejně tak i lycru.

A pokud vám popis není jasný, určitě mrkněte na naše video. Protože video je lepší než 1 000 slov. 😊

A tady je pár otázek a postřehů, které nám často k zakončování náramků píšete:

💫 Uzlík mi nedrží a rozvazuje se. 👉🏼 Doporučujeme zvolit užší elastomer anebo zvolit elastomery, které jsou kvalitnější např. Beadalon, Griffin. Jsou sice trošku dražší, ale uzlíky krásně drží a nerozvazují se. 

💫 Kámoška zakapává uzlík lepidlem. 👉🏼 Ano, můžete to udělat. My s tím ale dobrou zkušenost nemáme. Lepidlo může elastomer “naleptat”, často  elastomer v daném místě ztvrdne a časem se díky tomu přetrhne. Doporučujeme spíše koupit kvalitnější elastomer, tím se použití lepidla vyhnete. 

💫 Máte nějaké své tipy a triky, jak náramek zakončit? Podělte se o ně s námi třeba na našem Facebooku nebo Instagramu.

elastomery značky beadalon, zakončení náramku jak zakončit náramek